2021 gegužės 17 d.
|  Naujienos

„Palanga Dreams“: Lietuvos pajūryje iš istorijos gimsta boutique apartamentai

Populiariausiame šalies pajūrio kurorte kuriami boutique stiliaus apartamentai „Palanga Dreams“ gimsta iš istorijos, kurią praturtina naujos galimybės. „Ieškome jausmo, ieškome istorijos, ieškome charizmatiškų pastatų ir vietų, kurie sukelia jausmus ir mintis. Šis apartamentų pastatas kaip meno dirbinys, kaip mados namų kūrinys, kaip klasikinis automobilis, – sukelia mintis ir jausmus. Manome, kad istorija ir istorijos yra svarbios, jų ieškome, jas kuriame, dėl jų ir emocijų, kurias gauname tame kelyje, ir stengiamės“,  – „Palanga Dreams“ istoriją pradeda pasakoti jos atradėjas Karolis Aidulis, nekilnojamo turto vystytojų „Reefo“ vadovas.

Anot jo, buvę „Šilko“ gamyklos poilsio namai Palangoje, Maironio g. 12, – įsimintinos ir unikalios architektūros vėlyvojo modernizmo gintaras. Karolis sužinojo, jog pastatą pardavinėja ne pirmus metus, o jį apžiūrėję ir išanalizavę nekilnojamojo turto specialistai padarė išvadas, kad jis labai sudėtingas, pretenzingas ir lengviau būtų jį nugriauti, nei bandyti atnaujinti ir prikelti antram gyvenimui.

„Radęs jį internete nusprendžiau nuvykti ir apžiūrėti. Išorės linkiai ir architektūra iš karto patraukė akį, bet užėjus į vidų žandikaulis atvipo... Nieko panašaus Lietuvoje nebuvau matęs: hole gal 10 m aukščio lubos, balkonai lyg operos ir baleto teatre, šviesa nuostabiai krenta per stoglangius. Užlipus ant stogo atsivėrė terasos ir kurorto vaizdai. Nuoširdžiai negalėjau patikėti savo akimis, ką regiu, ir negalėjau suprasti, kodėl kiti matė tik šio namo trūkumus. Tačiau galima suprasti, – užuot ieškoję gerųjų ir šviesiųjų pusių, drąsiau siekę savo svajonių, nemažai žmonių pasirenka saugesnį ir paprastesnį kelią, – „Palanga Dreams“ atradimo istoriją tęsia Karolis. – Kai pačiam atsivėrė akys, susisiekiau su interjero dizaino ir architektūros specialistėmis Agne Stanikūnaite-Pociene, Auguste Šiupinyte, Greta Valikone ir Indre Baršauskaite iš „YesDesign“ pasitarti, ar man neprisisapnavo. Pasikviečiau atvykti ir įsitikinau, jog visi matome vienodai – čia mes regime lobį!“

Anot „Palanga Dreams“ idėjos autoriaus, svarbus ir tvarumas, todėl nenorima griauti ir statyti iš naujo, o siekiama svarbias dalis išsaugoti ir paryškinti, pritaikyti šiandienos kontekstui ir panaudojimui.

Lina Baronaitė, „Reefo“ partnerė, akcentuoja, kad Karolis yra pastato atradėjas ir vizionierius, patikėjęs, jog „galime jį prikelti naujam gyvenimui. O aš patikėjau šia vizija. Ir nors abu supratom, kad laukia daug iššūkių, tačiau tikime – jie verti būsimo rezultato.“ Naujame projekte kuriami vos 22 boutique stiliaus poilsio paskirties apartamentai, kurių kiekvienas išsiskiria planavimu, o galvojant apie ergonomiškumą, funkcionalumą, žmonių įpročius ir ritualus ypatingai daug dėmesio skirta interjerams. Jų siūlomi trys stiliai: „Švelnus gyvenimas“, „Bohemiškas laikas“ ir „Paslaptingos dienos“. „Būsimiems „Palanga Dreams“ gyventojams kuriame namus, kuriuose jie norėtų užsibūti ir gyventi tikrą gyvenimą“, – apibendrina Lina.

Pastate bus du liftai, vienas iš jų važiuos tiesiai į vienus iš apartamentų. Bendrose erdvėse gros muzika, kurios kokybę užtikrins „Bang & Olufsen“ garso sistema. Kai kurių apartamentų lubos sieks iki 5 m, dauguma apartamentų turės balkonus arba terasas, o viena iš terasų – per 80 m2.

„Palanga Dreams“ kūrėjai akcentuoja, kad šiame projekte ir interjeruose, ir vertybine prasme jiems labai svarbus ilgaamžiškumas, tvarumas, o ne „greitosios mados“ vaikymasis: „Norime prikelti pastatą ne tik naujam, bet ir kokybiškam gyvenimui.“

Straipsnis publikuotas: https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2021/05/14/palanga-dreams-lietuvos-pajuryje-is-istorijos-gimsta-boutique-apartamentai